Ground Zero
Door: Eric
Blijf op de hoogte en volg Eric en Lida
19 April 2012 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
De RV camping is gelegen op Hobroken, New Jersey vlak aan de Hudson rivier. Wij kijken uit op het Vrijheidsbeeld en met een schuin oog op de skyline van New York. De camping ziet er niet uit het is een soort van een parkeerplaats met stroom en water. Maar het ligt vlakbij een metrostation en vandaar zijn we binnen 10 minuten bij het World Trade Center, dus beter kan niet en we hebben toch ons eigen bed bij ons. In Washington moesten we een uur rijden om in het centrum te komen. We stapten uit WTC en onze mond viel open van verbazing wat een mensenmassa, wat een hoge gebouwen en wat een bouwput daar. Gelijk maar even vragen over Ground Zero en binnen een half uur hadden wij onze tour 9/11 voor 16.00 uur te pakken. Eerst even broodje pakken, dan gelijk al een hoogtepunt Ground Zero bezoeken. We moesten door scherpe controles, de spullen werden gescand en door lopen langs bouwputten naar het memoriaal Ground Zero. Wat een mensenmassa op het monument twee enorme waterputten met watervallen op de plek van de Twin Towers met daarin de namen gegraveerd van omgekomen mensen. Het was heel indrukwekkend om hier te zijn op de plek waar zoveel is gebeurd en de wereld heeft veranderd. Zelfs de boom, die daar stond hebben ze terug gepland en je kan zien dat er wat mee is gebeurd. Daarna zijn we de metrokaarten gaan halen, die gaan ons vanaf morgen door New York brengen. Lida en ik hebben wat spierpijn van het lopen in Washington overgehouden dus gaan we zoveel mogelijk met de Metro. Het was weer een topdag met heel veel indrukken. Tot morgen
20 April 2012 - 04:01
Jack En Hetty:
hallo eric en lida
heel indrukwekkend wat julli ons allemaal laten zien en vertellen.
geniet van jullie laatste dagen, dan genieten wij mee.
xxx jack en hetty
20 April 2012 - 10:36
Florence & Paul:
Dag lieve mensen, nu jullie toch in Manhattan zijn hier een paar aanraders; uitzicht vanaf Top of the rock (Rockefeller) als jullie dit overdag doen kun je o.a. het Central Park zien. 's avonds The Empire State Building Observatory. In de laatste hebben ze ook een 4-D film bovenin de toren, echt een aanrader. Als je 's avonds THE Empire op gaat, dat is echt adembenemend, zo mooi.... en stil, je weet niet wat je ziet. Verder is er nog het Guggenheim en MoMa museum.
Je kan ook een boottocht doen rond Manhattan met Circle Line Sightseeing Cruises, leuk om de skyline van alle kanten te bekijken. Ook kom je langs het NY Yankee stadium en het UN gebouw. Je kunt ook een sightseeing cruise doen op de Hudson river, o.a. Ellis island (immigratie eiland) en het vrijheidsbeeld. Maar met de NY pass kun je nog veel meer bezoeken. -
20 April 2012 - 12:44
Kelly:
Nu zie ik de skylines toch een stuk beter dan op skype!
Erg leuk hoor, stiekem toch wel jaloers!
Veel plezier met alles bezoeken en winkel ze!
Tot snel!
xx -
20 April 2012 - 15:19
Ma Romijn:
Gelukkig dat jullie weer uit de drukte van de snel weg zijn .Wat een prachtige foto,s ja het einddoel nadert nog een paar dagen hier het weer iets beter niet zo koud meer nou geniet er nog even van groetjes uit bilt DK MA