Camper halen
Door: Eric
Blijf op de hoogte en volg Eric en Lida
08 April 2014 | Nieuw Zeeland, Whangarei
De formaliteiten van de camper waren snel geregeld en kosten ons toch weer geld dan wij dachten. De verzekering van het glaswerk, de ramen, en de banden zaten er niet in de all risk die wij hadden afgesloten. Maar goed het is allemaal zo geregeld en na een video-uitleg kwam de camper voorrijden. We kregen een mooie camper van Apolo met VW Crafter. Ik schat een jaar of drie oud. Gaat helemaal goed komen en de installatie van de koffers konden we op weg naar de supermarkt voor de broodnodige waren. Maar ja, het is toch wennen met een stuur aan de verkeerde kant en allemaal spookrijders op de weg. Als je maar lekker achter iemand aanrijdt valt het mee, maar als je alleen rijdt en je de bocht om moet ben je opeens een spookrijder. Het is een lekkere wagen en rijdt prima. Wat er wel bijzit is een gids gedurende de gehele reis. Een kastje dat werkt op een bepaalde zender van de radio en als je rijdt weet dat kastje waar je bevindt. Als er onderweg iets is, dat de moeite waard is om bekeken te worden, gaat het vertellen wat er te doen is. Het werkt feilloos en niet een paar meter van te voren, maar ruim op tijd zodat je niet in de remmen moet om het te halen. Onze eerste bezienswaardigheid was Mount Eden een heuvel dat vroeger dienst deed als krater van een nu slapende vulkan. Boven op 196 meter hoge krater heb je een schitterend uitzicht over de stad Auckland. Daarna verder met de rijvaardigheid, aan de verkeerde kant rijden zonder brokken. Het gaat me steeds beter af en al gauw voel ik mij als een van hun. Na 150 km slingerend over de wegen langs de kust komen wij steeds mooiere plekjes tegen. Stoppen zo nu en dan om wat foto’s te nemen. Whangarei ten noorden van Auckland slaan we het bivak op en gaan verder met het inrichten van de camper. De camping is mooi schoon en van alle gemakken voorzien en heeft zelfs gemeenschappelijke keuken. Aangezien we twee steelpannen en een koekenpan hebben ben ik bang dat Indische rijsttafel er dit jaar niet inzit. Zelfs een koffieapparaat zit er niet bij maar wel een fluitketel, een waterkoker en twee straalkacheltjes. Voor de rest een topcamper en in NZ zijn er genoeg van die koffietentjes langs de weg. Morgen gaan we naar de watervallen van Whangarei en rijden verder naar het noorden.
08 April 2014 - 16:30
Ma:
Hallo lieve kinderen de tocht kan beginnen mooie camper
Ja dat zal wel vreemd zijn links rijden. wat een prachtige foto,s
Wat leuk dat bord met de kilometer standen kan je niet voorstellen zo ver weg.
Ga morgen bij Kelly eten asperge,s heerlijk en daarna naar demi .
Doe voorzichtig dikke kus uit de bilt
08 April 2014 - 17:24
Annette :
Hallo luitjes!! Ziet er weer top uit!! Foto's zijn weer erg mooi!! Al een hele reis achter de rug! En al veel gelopen! Je camper is dit jaar bescheiden, maar deze ziet er ook prachtig uit! En zo te zien zijn jullie heel wat kilometers van ons vandaan!! Kijk al weer uit Naar jullie verslag morgen!! Groetjes uit de Bilt!! Xxx -
08 April 2014 - 19:03
Arnoud:
Hoi daar
Tja denk je lekker te slapen zonder herrie in dat verre land nou dan kom je bedropen uit en heb je toch last van je boven buren.
Ik denk dat hun moeilijk konden geloven dat ze in zo'n mooi land waren en dus de slaap niet konden vatten,ze wilde er natuurlijk geen seconde van missen hahahaha.
Ja de camper is wel iets anders dan jullie gewend waren maar er zit een stuur in al was het waarschijnlijk wel effe wennen waar het stuur nu zat.
Ook deze mooie camper zal jullie overal naar toe brengen en jullie weer mooie plaatsen laten zien.
De foto's zien er weer mooi uit en het uitzicht zal er zeker ook niet om liegen.
Jullie kunnen nu wel lekker slapen in jullie camper zonder dat er met deuren gesmeten word,dus geniet er maar flink van.
Zo te zien was Annette er ook helemaal vol van dat ze het gewoon niet in 1 keer kon zeggen,maar nou snap ik waarom hahahah het is te mooi voor weinig woorden.
Liefs en doe voorzichtig Xxx -
08 April 2014 - 20:16
Johan En Petra:
Hi broer en schone zus,
Eindelijk dan echt op weg , wel weinig foto's van de camper dus hoop nog wel foto's van het interieur te aanschouwen;) Ik heb het idee, maar dat kan aan mij liggen, dat we in het vorige reisverslag van Amerika een uitgebreide foto sessie van de camper kregen de aller eerste dag.inc uitschuif gedeelte;) Denk dat als het bedje lekker is, en jullie spulletjes een plekje hebben gekregen, het een heerlijk huisje is de komende weken. Wij wensen jullie dan ook heel veel veilige kilometers toe. Kus uit Bilthoven xx