Naar Rainforest Daintree
Door: Eric en Lida
Blijf op de hoogte en volg Eric en Lida
05 April 2016 | Australië, Daintree
We zouden om 08.00 uur s’ochtens worden opgehaald bij hotel Red Barret op 5 min van onze camping. Daar wij al vroeg op waren, kwamen wij ruim op tijd bij het hotel. De camper hadden we daar op de parkeerplaats gezet. Ik wist niet of de rode baret het goed zou vinden, maar het was maar voor een nachtje. Wij gingen immers naar Daintree Rain Forrest en bleven daar een nachtje in een loft midden in de jungle slapen. De bus was wat verlaat, maar “no worries” alles komt goed. De bus zat al aardig vol en er was nog plekje voor ons. Op naar Daintree Cape Tribulation. Eerst naar Mossman Gorge Centre voor een wandeling met uitleg hoe de Aboriginals leefden in het Rainforrest. Daar aangekomen ging het in een rap tempo door het bos heen en kregen uitleg van een Aboriginal. Daarna een korte wandeling en een snelle zwempartij in de rivier. De bus bracht ons verder naar Wildlife River Cruise over de rivier de Daintree. De bedoeling was een snelle bak thee en de rivier af met een boot om krokodillen te spotten. Na 45 minuten en 1,5 krokodil waren we weer in de bus. De krokodillen hadden geen zin vandaag. Misschien wat vermoeid van het weekend toerisme. De route was erg mooi daarheen en na aantal bochtige wegen kwamen we aan in het Rainforrest. Het was alsof je een warme klamme deken over je heen kreeg zo warm en benauwd. Wij werden netjes afgeleverd bij onze loft Ferntree en de rest van het busgezelschap zat in het hostel iets verderop. Goed geregeld weer en we waren te vree met ons luxe verblijf voor een nacht. De airco snorde al en het was lekker koel in het huisje. We gingen ook nog Jungle Surfen door het Rainforrest. Van boom naar boom surfen op grootte hoogte. Het was een leuke spannende bezigheid. We waren rond 18.00 uur weer terug bij onze loft. We gingen paar honderd meter verder een hapje eten. We hadden geen rekening gehouden, dat hier geen straatverlichting is en in het pikkendonder op de tast naar huis moesten. We hebben het uiteindelijk weer gevonden en nemen voortaan een lampje mee of de telefoon. De geluiden in het bos waren spannend om te horen en zagen ook nog een soort van vuurvliegen. Morgen deel 2 van onze jungle ervaring.
Deel 2 dinsdag 5 april
Terwijl wij aan het ontbijt zitten, wat overigs zwaar tegenviel. Het enigste wat warm was is water voor de thee. Op het fruit zaten vele kleine vliegjes en volgens mij waren er ook een paar verzopen in de yoghurt. Niet klagen! Geroosterd brood met of zonder vlees en jam gaat er altijd wel in. Na het ontbijt was het inmiddels al 08.00 uur gingen we op pad voor een korte wandeling van een uur. Konden we daarna nog een douche pakken en uitchecken. We moesten om 10.00 uur uitchecken en de bus komt om 14.30 uur. We waren nog niet op lang onderweg en het regenwoud doet wat een goed regenwoud betaamd regenen. In het begin een paar spetters omdat we nog dichtbij waren en later toen we niet zo snel terug konden komen de tropische stortbui. Eerst tot op de schouders en later ook andere delen van lichaam. Het had geen zin om te keren want daar worden we ook niet droog van en dan zien we nog niets. Gelukkig had ik mijn junglekleren van gister nog aan, maar Lida zag er mooi uit in haar gestreken kleren. Ik had nog gezegd doe je junglekleren aan, maar vrouwen moeten er altijd netjes bijlopen. We hadden het punt bereikt, dat we niet natter konden worden. Dus blijven lopen in het woud. De mangroves liepen weer aardig vol en het was toch ook wel weer leuk. Langs de kust over het strand terug en lekker onder de douche. Ik mijn gestreken kleren aan en Lida in haar ... We hadden nog tijd dus besloten we om het verderop gelegen swimminghole te gaan bezoeken. Een tochtje van 1,5 km. Met ons geleende pluutjes op weg, maar natuurlijk bleef het droog. Daar aangekomen bij Mason Swimminghole was het erg rustig en toen mijn teen in het water zat was er niemand meer. We hebben lekker gezwommen en nog een paar schildpadden gezien. Het water was kraakhelder en met veel vis. Na de genoten lunch aldaar weer terug naar het hotel om op de bus te wachten. De bus was lekker op tijd en na een wandeling nog door het rainforrest was de terugreis ingezet. Waar onze camper was gestald, hebben we nog een hapje gegeten en zijn naar de camping gereden. Intussen doen ook de telefoons het weer want daar was geen bereik en internet. Rust!
05 April 2016 - 14:06
Ma Romijn:
Hallo lieve kinderen wat 2 mooie verhalen wat een prachtige natuur daar dat was zeker luxe zo,n nachtje in de loft slapen.Dan hadden ze het ontbijt ook wel beter mogen verzorgen maar je kan niet alles hebben toch.Wat zijn dat toch schitterende beesten die krokodillen maar wel op afstand natuurlijk bij jullie al weer avond raar idee maar voor straks trusten en tot morgen liefs Ma xxx -
05 April 2016 - 15:08
Johan:
prachtig!!!!!! -
05 April 2016 - 16:39
Petra:
Hoi daar,
Hoop nu mijn hele verhaal, gister ging de helft verloren;)). Wat een gave trip zeg echt super!! Ook de foto's zijn mooi alhoewel alkes in het echt nog vele malen mooier moet zijn en veel meer " binnen" komt.
Nog een weekje dus schiet nu op. Vast al over jullie volgende bestemming zitten mijmeren. Toch weer Amerika of miss Canada, alhoewel Europa toch ook vele mooie bestemmingen heeft. Heerlijk nog Singapore in het verschiet denk fantastische afsluiter!! Slaap lekker en ik " lees " jullie morgen weer -
05 April 2016 - 20:18
Mitch, Michelle En Lexi:
Wat een leuke ervaringen weer! -
06 April 2016 - 13:53
Ada:
Hoi, wat is het allemaal weer geweldig wat jullie beleven en zien!!!! -
06 April 2016 - 16:13
Harry En Dinie:
Hoi vakantiegangers wat ziet het er weer geweldig uit. Het lijken wel foto's van natuurfilms, echt mooi!! Veel plezier nog XX nog de groetjes van pa en ma