Juneau en Skagway - Reisverslag uit Skagway, Verenigde Staten van Eric en Lida Romijn - WaarBenJij.nu Juneau en Skagway - Reisverslag uit Skagway, Verenigde Staten van Eric en Lida Romijn - WaarBenJij.nu

Juneau en Skagway

Door: Eric

Blijf op de hoogte en volg Eric en Lida

14 Mei 2017 | Verenigde Staten, Skagway

Het wil nog niet lukken om de foto’s te plaatsen, maar dat komt goed. Het internet op de boot is schrikbarend duur en erg langzaam. Wij doen ons best dit zo spoedig mogelijk in orde te maken.

Het gaat steeds beter met de jetlag en we zijn steeds meer relax. De vermoeidheid komt er lekker uit. Tijdens het ontbijt ontmoeten wij 2 Canadese meiden en we wisselen de nodige informatie uit. Ook zien we dolfijnen voorbij komen en zelfs een aantal walvissen. Rond één uur meren we aan in de haven van Juneau, de hoofdstad van Alaska. Het is een historisch stadje uit de goudkoorts tijd. Juneau telt maar 32.000 inwoners. Na aankomst in de haven zijn wij gelijk met de bus vertrokken naar de Mendenhall Glacier op zo’n 20 min rijden van Juneau. De Glacier is in gezelschap van de waterval Nugget Creek. Tevens zijn er diverse trails om te lopen. Het indrukwekkend hoe zo’n Glacier in het meer uitmondt. Er drijven nog afgebrokkelde ijsschotsen in het meer. De Nugget Creek Falls ziet er wild en hoog uit en het water dondert met een enorme vaart naar beneden. Wij hebben 2 uur de tijd om de omgeving te ontdekken. We pakken de nodige trails en ontmoeten zomaar een Porgypine. Porgypine is een soort stekelvarken, die in bomen klimt voor het eten van de jonge groene blaadjes. Na alles te hebben opgeslurpt, gaan we met de bus terug naar de boot. Wij laten ons afzetten in het oude centrum van Juneau. Een beroemdheid is een Red Dog Saloon uit de tijd van de goudkoorts. Onder het genot van een glas wijn brengt een plaatselijke grootheid zijn liedjes op de gitaar ten gehoor. Het is super gezellig daar en ieder meezingt.
Terug op de boot laten wij het diner goed smaken. In het theater geven de zangers weer een showtje weg. Intussen kiest de boot het ruime sop richting Skagway Alaska.

Als we de volgende morgen wakker worden, is de boot aangekomen in Skagway. De mensen die een excursie hebben geboekt verlaten vroeg 07.30 uur de boot. De excursies zijn zo duur aan boord, dat wij besluiten zelf op pad te gaan. Samen met de Canadeze meiden lopen we na het ontbijt richting het dorp. Uiteindelijk stuiten we op een tour naar Yukon Canada. Yukon is een staat waar heel veel gletsjers, watervallen en mooie grote meren zijn. Yukon kent een uitgebreid wildlife met beren, berggeiten en Moose (eland). Met onze gids Bryan beleven we een onvergetelijke dag. Hij is zo grappig en praat honderduit. Zijn verhalen en kennis over alles is geweldig! Na het zien van watervallen, gletsjers en andere vergezichten komen we rond lunchtijd aan bij een sledehondenboerderij. Daar leiden ze honden op voor het slede rijden wat hier grote sport is. Op de terugweg nog even langs Emerald Lake, dat door mineralen in het water groen kleurt. We komen beren tegen wat natuurlijk geweldig is om te zien. Een moeder beer met kind en later nog een beer, die rustig aan het eten waren langs de kant van de weg. Mooi gezicht om dit van dichtbij te zien. De tour duurde in totaal 7 uur en het was zeer de moeite waard. We hebben zoveel mooie dingen gezien en dat samen met een hoop lol. Het kom niet beter!

• 14 Mei 2017 - 07:38

Petra&Johan :

Hallo daar,

Nou voor mijn gevoel nog maar paar dagen weg en al veel meegemaakt en gezien!
    Wat is reizen toch heerlijk !!
    Eigenlijk leuker om zelf dingen uit te vinden en te regelen dan met de hele meute mee te
    gaan op excursie.
    Fijn dat jullie al in de relax modus komen dit duurt toch altijd paar dagen en jullie gingen niet
    heel relaxt op pad ;)
    Geniet heerlijk en leuk om alles weer zo mee te lezen.

Groetjes van ons xx

• 14 Mei 2017 - 08:04

Mitch, Michelle En Lexi:

Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben! Geniet ervan!
    XXX Mitch, Michelle en Lexi

• 14 Mei 2017 - 09:26

Stephanie :

Hi pap en mam! Nou het tweede begin van jullie reis begint goed! Fijn dat jullie het na jullie zin hebben. Echt bijzonder Alaska!! xxxxx

• 14 Mei 2017 - 17:51

Alice:

Dag beiden,

Na een wat moeizaam begin nu toch volop genieten van een mooi schip met van alles te doen en rondtrekkende verrassende uitzichten. Heerlijk voor jullie.

• 14 Mei 2017 - 18:15

Arnoud:

Hoi luitjes
    De reis is nu goed bevallen na alle tegenslagen en de jetlag is het vanaf nu lekker genieten.
    Ook de excursie valt goed en jullie genieten nu echt en dat is fijn om te lezen.
    Een lekker wijntje in de Red Dog saloon zal er dan ook wel in gaan en gezellig meezingen is ook een stukje ontspanning.
    Dus we gaan er vanuit dat het vanaf nu alleen maar leuker word!!!
    Dus heerlijk genieten want dan verdienen jullie echt xx

• 15 Mei 2017 - 06:22

Ma Romijn:

hallo jullie verhalen zijn weer geweldig in die paar dagen hebben jullie al weer leuke dingen gezien,en dat is nog maar het begin van jullie geweldige vakantie die jullie zo verdienen.kijk al weer uit naar het volgende verhaal hier alles goed,heb een geweldige Moederdag gehad maar mis jullie wel.Lida is van WordFeut verdwenen maar komt wel weer.Ik stop!!!liefs uit De Bilt ma xxx