Dagje Victoria
Door: Eric en Lida
Blijf op de hoogte en volg Eric en Lida
02 Juni 2017 | Canada, Victoria
Wat een rustig dagje zou worden, hebben wij toch maar weer de veters uit onze schoenen gelopen. We waren vroeg wakker vanochtend en na het ontbijt de bus gepakt om Victoria te gaan bekijken. We hebben hiervan geen spijt gehad. De bushalte was om de hoek van de camping en twintig minuten later waren we Downtown aan de koffie. Het visitor centrum was vlakbij. Na het zuigen van alle informatie zijn wij op pad gegaan. Omdat Victoria niet zo’n super grote stad is, zat alles wat ons interesseert op loopafstand. Allereerst liepen wij naar China Town iets wat elke keer terugkeert bij onze reizen. China Town was een straat met kleine steegjes. De winkels stralen alles wat een Chinese winkel heeft uit. Dat ik mijn haar nog wel eens laat knippen in het land dat wij bezoeken is nu weer aan de orde. Het liefst in een ouderwetse Barbershop! Ook nu weer de beste kapper al 45 jaar zegt de kapper zelf. De sfeer in zo’n zaak is toch heel leuk en amicaal. Voor $14 weer het heertje en dat met nekmassage. Hij zag dat Lida wat nekharen had, die er volgens hem niet hoorden en ze moest er natuurlijk aan geloven. Dit zat in de prijs want het vrouwtje hoort netjes bij te lopen. Daarna verder wat oude gebouwen gezien zoals City Hall, St. Andrew’s Cathedral, Craigdarroch Castle waar William en Kate hebben gelogeerd aantal weken geleden. Het Government House met mooi aangelegde tuinen was het bezoekje waard. We stonden in twijfel of nog Wale Watching zouden gaan doen, maar dat bewaren we voor misschien Tofinno. Wat we wel hebben gedaan is een rondvlucht gemaakt boven Victoria. Langs de kust met een watervliegtuig iets waar we nog niet hebben ingezeten. Het was spannend met zijn tienen in zo’n klein vliegtuigje. Het opstijgen ging volgens mij erg moeizaam, maar was supergaaf. Volgens mijn garmin gps waren we op 1000 meter hoogte. We genoten van het uitzicht en de mooie dingen, die we zagen. De cruiseschepen aan de andere kant van de stad, de vele mooie parken en landhuizen van de rich en famous. Het was super! Er zaten een paar minpunten aan de vliegkunsten van de piloot. De kist was erg aan het schommelen en de luchtzakken deden ook zijn werk. Naast mij zat een vrouwtje te beven van angst en dat was niet Lida. Maar getuige dit verhaal hebben wij het overleefd en we vonden het fantastisch! Terug met beide voeten op de bodem hebben wij nog een bezoeken gebracht aan Fishermans Warff. Nee niet in San Francisco, maar hier Victoria. Met de watertaxi naar de Warff was grappig. De kleine bootjes, die rondvaren in de haven. Op de Warff zaten veel eettentjes, waar ze visdingetjes verkochten. Niet mijn favoriet, maar voor veel mensen wel. Er zijn veel woonboten in vrolijke kleuren. Pakken we toch allemaal weer mee. Met de bus terug naar onze woonwagen, waar de lasagne zich lekker liet smaken met glaasje wit.