Monkey Mia - Reisverslag uit Monkey Mia, Australië van Eric en Lida Romijn - WaarBenJij.nu Monkey Mia - Reisverslag uit Monkey Mia, Australië van Eric en Lida Romijn - WaarBenJij.nu

Monkey Mia

Door: Eric en Lida

Blijf op de hoogte en volg Eric en Lida

18 April 2019 | Australië, Monkey Mia

Met gierende banden van deze camping af. Zo smerig hadden we het nog niet eerder meegemaakt. Het vuil meegenomen en de vaat in de achterbak gezet. De sleutel waarvoor we $10 borg hadden betaald, hebben we ingeleverd. De eigenaar vroeg nog of wat in het gastenboek wilden schrijven, dat hebben we maar niet gedaan.
De weg naar Monkey Mia was eenvoudig en maar 130 km lang. Geen lange rit vandaag. Het weer is bewolkt maar niet koud. Onderweg gestopt bij Shell Beach (geen benzine) maar een 10 meter dik fijn schelpenstrand. Leuk om te zien!
Verder richting Denham komen we een boardwalk Eagle Bluff tegen. Een uitkijkpunt boven kliffen waar je het zeeleven kan spotten onder andere haaien, roggen en dolfijnen etc. Wij hebben alleen roggen en school vissen gespot. Op de terugweg gaan we het nog een keer proberen. De weg er naar toe was een gravelweg van 4 km met een wasbord waar je u tegen zegt. De kopjes en pannen protesteerden vanuit de kastjes. Rond elf uur op camping, welke lekker vol stond en konden alleen nog een plekje krijgen zonder stroom. Wel lastig moet de boel toch opladen, maar het is niet anders. Twee dagen staan we op het Monkey Mia Resort. S’ochtends rond 07.45 uur worden de dolfijnen gevoerd.
Het is tevens onze relaxstop waar we even gaan genieten van de rust. We staan geparkeerd voor de gezamenlijke keuken. Precies bij de BBQ waar twee stroompunten zitten, dat had ik al gezien bij uitzoeken van de plek. Vanavond als we naar bed gaan rol ik het verlengsnoer even uit en opladen maar! De Australiërs gaan toch vroeg naar bed.

• 19 April 2019 - 04:13

Stephanie:

Hé pap en mam! Je zal je waterschroentjes maar vergeten om dat strand... au... Wat een beest bij de camper, lopen die daar rond? Lekker relaxen nu! Veel plezier en hopelijk hebben jullie nog dolfijnen gespot :-) XXX

• 19 April 2019 - 05:47

Alice:

Wat divers de natuur die jullie tegenkomen. Heel veel plezier ondanks ongemakken die er helaas ook altijd bij horen.

• 19 April 2019 - 05:53

Ruud En Madeleine:

Wat leuk om de verhalen weer te volgen. Jullie zien er al lekker ontspannen en gekleurd uit! Veel plezier en ik ga mij verheugen op de volgende berichten.
    gr. Ruud en Madeleine

• 19 April 2019 - 16:51

Apollo:

Hoi Eric en Lida,
    Wat leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken op al die schone en vieze plekken. De vieze vaat was denk ik wel schoon geschud op de hobbel weg. Mooie foto,s van boeiende vogels. Ook leuk dat je een Fijenoord shirt achter de ruit hebt hangen. Veel plezier.
    Geiske en Apollo

Eric en Lida

Wij zijn Eric en Lida Romijn. Wij wonen in De Bilt (Utrecht). Eric is 66 jaar en is ZZP'er in het onderhoud. Lida 61 jaar. Sinds 2011 zijn wij getroffen door het "reisvirus". Wij proberen elk jaar een mooie reis te maken en dit lukt ons tot nu toe aardig. Het schrijven van reisverhalen is een soort hobby geworden. Wij vinden het leuk om familie, vrienden en andere belangstellenden te laten mee genieten.

Actief sinds 26 Jan. 2011