Onderweg langs de watervallen
Door: Eric en Lida
Blijf op de hoogte en volg Eric en Lida
23 Mei 2023 | Noorwegen, Aksdal
Voor het eerst sinds lange tijd kwam ik pas om 8.30 uur uitgeslapen mijn bed uit. Na een lekkere rustige nacht en geheel ontspannen zetten wij na het ontbijt en douchetafrelen de camper in zijn 1eversnelling richting Odda. Onderweg wederom door prachtig berglandschap rijdend en het was lekker rustig op de weg. In een tunnel belde onze kleine grote vriend en boef Finn. Hij miste opa en oma. Stephanie vertelde dat Finn op het KDV had gezegd dat opa en oma op vakantie met de camper waren. Ietwat verlegen vertelde hij dat Kelly met Fia (Sophia van 4 maanden) zo kwamen koffiedrinken. Hij vindt het niks dat wij er niet zijn. En natuurlijk missen wij hun ook. Wij hebben een wifirouter in de camper met internet. Zo kan ik het dagboekverhaal plaatsen, de krant lezen, whatsappen, campings zoeken en routes onderweg bekijken. En niet te vergeten video bellen met het thuisfront.
Na 75 km kwamen een mooie waterval tegen Steindalsfossen waar je achter door kan lopen zonder waterschade. Weer onroute kwamen we net te laat voor de veerboot van Torvikbygd-Jondal. Wachtend en al rondkijkend zag ik op de parkeerplaats een Nederlandse camper staan met een man op leeftijd. Hij was met een groep camperaars aan het reizen. Hij was alleen en ik schat dat hij 80 jaar was. Hij vertelde dat hij al de voor de derde keer met NKCampergroep reist. Inmiddels was de veerboot gearriveerd en in mijn spiegel zag ik de man verder rijden. Mooi op die leeftijd nog genietend van het leven!
Bij Odda aangekomen stonden we in twijfel of we nog verder gingen of stoppen. We wilden gaan wandelen, maar de tochten waren allemaal 4-5 uur en daar hadden we geen zin in. Na de lunch hebben we besloten nog even door te rijden. Het weer was ook niet best zwaar bewolkt met harde wind. Na weer een supermooie waterval The Twin Waterfall Latefossen die onder de weg doorstroomt kwamen we er nog één tegen Langfoss. Allemaal langs de route. We hebben er al veel gezien, maar ze blijven ongelofelijk bijzonder.Hoe met zoveel kracht het water naar beneden stroomt. Ondertussen begon het weer na een paar tunnels van 10 km aardig op te knapen en we besloten een bivak op te zetten en nog even te genieten van de zon.
Camperplaats ASK Opstvedt
Gereden km 218
Weer: s’ Ochtenszwaar bewolkt later in de middag zonnig
24 Mei 2023 - 08:45
Paul:
Prachtig al dat natuurgeweld, mooi om van te genieten samen
wel fijn om ondertussen nog verbinding te hebben met thuisfront dankzij wifi
heel veel groeten
paul en marianne
24 Mei 2023 - 11:22
Diana :
Prachtige foto's van een prachtig landschap, watervallen zijn altijd mooi maar deze zijn indrukwekkend.
24 Mei 2023 - 13:25
Ma Romijn:
Hoihoi
weer een prachtig verhaal wat leuk als je 80 bent nog zo een mooie reis te maken geweldig prachtig die watervallen en wat een geweld moet je niet naast wonen waar blijft al dat water?
De foto’ zijn weer prachtig volop genieten daar hier word het weer ook beter wel boks steeds koude wind. Ja Finn zal jullie zeker missen nou op een leeftijd dat hij er over na gaat denken
nog een fijne voortzetting van jullie prachtige reis gr liefs Ma[e-1f60e][e-1f618]
24 Mei 2023 - 16:31
P, K En S:
Alweer bijna twee weken onderweg, wat veel gezien al.
blijft toch bijzonder te zien al die watervallen.
veel plezier nog het laatste weekje!
[e-1f618]
26 Mei 2023 - 20:28
Stephanie, Stephan & Finn:
Nou en of dat Finn jullie mist. Hij kan niet wachten tot opa en oma er weer zijn. Nog een weekje wachten!