Lekker op de scooter
Blijf op de hoogte en volg Eric en Lida
08 Mei 2015 | China, Dali
Op de terugweg gebeurde met onze Belgische vriend Wouter nog een ongeval. Hij stuurde wat ruim de bocht uit en reed tegen een landrover aan. Het ging allebei niet zo hard, maar de schade aan de scooter was toch aardig. Gelukkig wat schaafwonden en voor de rest wel oke. De voorvork krom en het kunststof aan de voorkant kapot, dat was de schade aan de scooter. De auto had gelukkig niks dus hoefde er geen politie aan te pas komen. Dit is weer zo’n voordeel van een Chinese Gids, die goed Engels en Chinees spreekt. Nou nog terug naar de verhuurder. Met Wouter ging het wel weer en ik heb zijn brommer weer verder rijklaar gemaakt. Toch handig een “handyman” mee op reis. Met een iets te kromme vork verder maar weer. Met gepaste snelheid nog even door de stad om de Pagoden van de stad Dali te fotograferen. Terug naar de verhuurder waar de schade werd opgenomen en onderhandelen over het te betalen bedrag. Natuurlijk is dit niet verzekerd en onze gids onderhandelde over het te betalen bedrag. Uiteindelijk viel de schade mee en wij hebben het bedrag met zijn allen betaald. De gids vond dit zo uitzonderlijk, dat hij ons als de beste groep ever bestempelde. Met ontroering heeft hij dit wel een paar keer herhaald.
Ons motto is “samen uit samen thuis”. Lekker nog tot negen uur op terras gezeten en diverse mooie meiden van Chinese afkomst aan de tafel gehad voor een foto.
08 Mei 2015 - 18:19
Harry En Dinie:
Hoi Eric en Lida het ziet er weer geweldig uit. Jij op een scooter Lida en Eric kon het niet laten om even mee te dansen, leuk hoor!! Genieten jullie er maar lekker van, groetjes en een dikke knuffel voor jullie ook van Pa en ma XX -
08 Mei 2015 - 19:35
Jacqueline En Ron:
Leuk met ze alle op de scooter, gelukkig is er niemand gewond geraakt, materiaal is vervangbaar.Dat jij nog zoveel sjans heb op jou leeftijd.ha,ha.
op naar het volgende verslag geniet ze.
Ron en jacq.
10 Mei 2015 - 17:17
Koos De Heer:
Zijn die lelies niet eigenlijk lotusbloemen?