Silver Cave - Reisverslag uit Yangshuo, China van Eric en Lida Romijn - WaarBenJij.nu Silver Cave - Reisverslag uit Yangshuo, China van Eric en Lida Romijn - WaarBenJij.nu

Silver Cave

Door: Eric en Lida

Blijf op de hoogte en volg Eric en Lida

14 Mei 2015 | China, Yangshuo

Dinsdagmorgen ging ik naar de bakker om wat broodjes te halen. Hoor ik ineens veel vuurwerk afgaan. Om de hoek kwam een begrafenisstoet aan. Het was 07.00 uur in de morgen. De stoet liep achteruit de straat door met daarachter een muziekorkest. De kist werd gedragen door de familie. Voor de stoet een auto, die papieren en vuurwerk op de straat gooit. Na de broodjes gingen wij naar de rivier om op een Bamboevlot te raften. Niet zoals bij ons op een wilde rivier, maar lekker rustig in een stoel. Het was vlakbij en we gingen op het fietsje. Het weer was uitstekend weer. Windstil en lekker zonnig. Daar aangekomen gingen onze fietsen naar het eindpunt door middel kleine vrachtwagens. Wij werden op het vlot gezet met zijn tweeën en met een vaste begeleider, die het vlot bestuurde. Het leek op Venetië maar dan op een vlot. Na wat gespetter heen en weer gingen we lekker onderuit zittend de rivier af. Het was lekker ontspannend en we zaten heerlijk in het zonnetje genietend van het Karstgebergte. De camera’s deden hun werk en na twee uur varen waren we op het eindpunt. De fietsen stonden daar weer voor ons klaar. Na even gefietst te hebben, kwamen we bij een stop waar je naar boven kunt om van het uitzicht te genieten en de toppen van het Karstgebergte te bekijken. Het was weer een hele klim en uitgeput kwamen we boven. Het uitzicht was heel mooi en dat maakt het geklauter toch weer de moeite waard. Om de vermoeienissen uit lichaam te krijgen, hebben wij genoten van heerlijke oliemassage van bijna twee uur. Wij werden in Chinese pyjama gehesen en het kneden kon beginnen. De tijd vloog voorbij en rest van de middag en avond lekker op het terras gebivakkeerd.

We zouden de volgende dag richting de rivier de Li gaan, maar door de regen was de rivier gestegen tot een bedenkelijk peil. De lokale autoriteit heeft het verboden om de rivier te bevaren. Dus andere bezigheden werden gezocht. De Silver Cave bracht uitkomst. Met een busje werden wij naar de grotten gebracht. Na een uur in de koele maar zeer vochtige grotten te hebben gelopen, kwamen wij bij de uitgang. Nog even langs de Koi karper vijver om ze te voeren. Was een leuk gezicht ze krioelden over elkaar heen. Terug naar het hotel. Het was erg broeierig en we zijn naar het terras gegaan. s’ Avonds hadden wij een afscheidsdiner met de hele groep. Steven, de gids, had voor de hele groep onze voornamen in het Chinees op een speciaal papier geschreven. De groep gaat vrijdagavond richting Nederland en wij blijven nog 3 dagen in Hong Kong. Morgen staat de verplaatsing naar Hong Kong op het program.

• 14 Mei 2015 - 21:55

Mitch En Michelle:

Geniet nog lekker van jullie laatste dagen! :) xxx

• 15 Mei 2015 - 00:06

Gerard & Betty:

Nog even tegelijk in China! Leuke dagen in Hong Kong en een rustige vlucht naar huis. Chinese groeten.

• 15 Mei 2015 - 08:20

Willem:

Prachtige foto's weer! Geniet de laatste paar dagen er nog van.

• 15 Mei 2015 - 09:37

Martin Baas:

Hoi Erik-Lida,

Deze mooie reis zit er bijna weer op. Genoten van de verslagen en foto's.

Gr. Martin - Sylvia

Eric en Lida

Wij zijn Eric en Lida Romijn. Wij wonen in De Bilt (Utrecht). Eric is 66 jaar en is ZZP'er in het onderhoud. Lida 61 jaar. Sinds 2011 zijn wij getroffen door het "reisvirus". Wij proberen elk jaar een mooie reis te maken en dit lukt ons tot nu toe aardig. Het schrijven van reisverhalen is een soort hobby geworden. Wij vinden het leuk om familie, vrienden en andere belangstellenden te laten mee genieten.

Actief sinds 26 Jan. 2011